Vid flytt

Ett par saker att tänka på vid in- och utflytt i lägenheter:

  • Behöver ni låna nyckel till ”bommen” för passage in och ut från gården så kontaktar ni fastighetsskötaren, gärna ett par dagar innan ni behöver nyckeln. Det är en vanlig A-nyckel som krävs så har du en sådan själv fungerar det fint att använda den.
  • Tänk på att innergården ligger på ett bjälklag med garaget under, det är därför inte tillåtet att köra in bilar/lastbilar med en totalvikt över 3000kg! Se skyltar vid infarten till gården.
  • Det är inte tillåtet att parkera bilar på gården, endast att stanna för i- och urlastning. Parkerade bilar bötfälls av Controlla (tel. 031 – 23 00 00).
  • Ställ inte upp entrédörrar en längre tid. Se till att entrédörrarna stängs och går i lås.

Info från skatteverket:
När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flytta ) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se). Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken lägenheten du bor i. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, eller i ditt kontrakt. Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren.